in

Deze Mazda MX-3 heeft twee turbocharged V6-motoren

Wat gekke project cars betreft, staan auto’s met twee motoren met stipt op nummer 1. We hebben in het verleden al een Volkswagen Golf en Peugeot 205 GTI gezien met twee motoren en datzelfde concept herhaalt zich in deze Mazda MX-3.

Ty, uit Canada, is de bouwer van de ‘Suicide MX-3’. Zowel voor- als achterin ligt een 2,5-liter turbocharged V6-motor, samen goed voor 930 pk. Beide motoren beschikken over hun eigen H-patroon transmissie en Ty monteerde de twee poken naast elkaar zodat ze tegelijk, of afzonderlijk kunnen worden bediend.

Het koppelingspedaal bedient beide hoofdcilinders, dus schakelen gaat als vanouds met één pedaal. Met een simpele beweging kan Ty schakelen van vierwielaandrijving naar voorwielaandrijving, of achterwielaandrijving. Het mooie is dat hij de achterste motor ook in zijn achteruit kan zetten terwijl de voorste motor in de eerste versnelling staat.

Het is echt een waanzinnige build voor burnouts en een mooi stukje techniek. Check dus snel deze video van Hoonigans.

Video: Mazda MX-3 met twee turbocharged V6-motoren

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo gaan Formule 1-auto's er in 2021 uitzien

Zo gaan Formule 1-auto’s er in 2021 waarschijnlijk uitzien

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #15