in

Deze McLaren Senna heeft de enige juiste kleuren

Afgelopen woensdag was het 25 jaar geleden dat Ayrton Senna om het leven kwam bij een tragische ongeluk op Imola tijdens de Grand Prix van San Marino 1994. Vorig jaar kwam de Britse autofabrikant met een auto die zijn naam draagt, de Senna. Een 800 pk sterke hypercar die sneller is dan iedere straatauto die McLaren tot op heden heeft geproduceerd.

Zakenman Manny Khoshbin is de trotse eigenaar van één van de 500 McLaren Senna’s en onlangs nam hij zijn exemplaar in ontvangst bij McLaren Newport Beach. Khoshbin heeft gekozen voor een livery geïnspireerd door de iconische McLaren MP4/4 met Marlboro sponsoring, inclusief Ayrton’s #12 aan de zijkant van de bolide.

De MP4/4 is één van de meest dominante wagens in de geschiedenis van de sport. Vijftien van de zestien races startte een MP4/4 op pole position, dertien voor Senna en twee voor Prost. Vijftien van de zestien races werden gewonnen, acht door Senna en zeven door Prost.

Als de deur geopend is zien we Senna’s naam op de koolstofvezel dorpels siert, terwijl de veiligheidsgordels in fel oranje zijn uitgevoerd. Khoshbin is vooral onder de indruk van hoe dicht de McLaren Senna op het asfalt zit en lijkt verrast door de afmetingen van de hypercar.

Video: McLaren Senna heeft de enige juiste kleuren

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jon Olsson's G500 4×4² heeft een dakje gekregen

Jon Olsson’s G500 4×4² heeft een dakje gekregen

2.000 pk sterke dieselmotor ontploft op de rollenbank

2.000 pk sterke dieselmotor ontploft op de rollenbank