in

Deze Mercedes 300SL staat al 60 jaar weg te kwijnen

De mooiste barn find is een auto waarvan echt iedereen is vergeten dat hij bestaat, maar zoiets komt zelden voor. Meestal weet de eigenaar wel dat er een klassieker van hem staat weg te kwijnen in een schuur, maar hebben ze niet het geld om de auto te restaureren en willen ze hem niet verkopen.

Dat is ook het geval met deze Mercedes 300SL uit 1954. Bill Warner, oprichter en voorzitter van het Concours Amelia Island, is een goede vriend van de eigenaar van deze geheel originele ‘Gullwing‘ en volgens hem staat de Mercedes al zeker 60 jaar opgeslagen. Volgens Warner is de auto eind jaren vijftig van de originele verf ontdaan en voorzien van een grondlaag, maar nooit opnieuw geverfd.

Deze Gullwing was het 43e exemplaar dat van de band rolde in Stuttgart, en heeft daardoor veel dingen die alleen op eerstejaars modellen zaten. Doordat de auto al 60 jaar opgeslagen staat en nooit meer is onderhouden sinds de jaren ’50 moet hij flink gerestaureerd worden, een klusje dat Warner schat op twee jaar en $500.000.

Omdat deze Mercedes 300SL geen roest heeft en alle originele onderdelen aanwezig zijn, schat Cotter dat de auto in zijn huidige conditie alsnog $900.000 waard is.

Video: Mercedes 300SL Barn Find

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Idris Elba - What gives cars a soul.

Idris Elba – What gives cars a soul?

Op de Rollenbank - Mercedes-Benz 500 SEL

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz 500 SEL