in

Deze Mercedes vrachtwagen vervoerde Porsche raceauto’s

Brumos Porsche is de trotse eigenaar van deze iconische 1968 Porsche transportvrachtwagen. Deze Mercedes-Benz vrachtwagen, bijnaam “Buster”, werd omgebouwd van passagiersbus naar transportvrachtwagen voor Porsche raceauto’s. Het is een van twee exemplaren die werden gebruikt om de 917’s, 911 RSR’s en 956’s in de jaren zestig, zeventig en tachtig naar het circuit te vervoeren.

Aangezien Porsche zelf geen vrachtauto’s bouwt moest het team een vrachtauto kopen van een andere autofabrikant, in dit geval bij de buren uit Stuttgart. Porsche vervoerde haar raceauto’s dus naar het circuit in een Mercedes-Benz transportvrachtwagen, waar ze volgens zouden strijden tegen Mercedes-Benz raceauto’s. “Buster” is sinds 2003 in het bezit van een Porsche Dealer/ classic race team en wordt weer gebruikt waarvoor hij gebouwd is, zoals het hoort.

Video: Deze Mercedes vrachtwagen vervoerde Porsche raceauto’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Race of Champions 2014 Highlights

Race of Champions 2014 Highlights

Stig Blomqvist + Audi S1 Quattro = Scandinavian Flick

Stig Blomqvist + Audi S1 Quattro = Scandinavian Flick