in

Deze Nissan GT-R is het snelste Hillclimb Monster uit ZA

Trouwe volgers van deze site kennen de Scribante GT-R misschien nog wel van een video uit 2019. Toen won de Nissan R35 GT-R de Simola Hillclimb in een nieuwe parcoursrecord van 38,5 seconden. De GT-R sprong er niet zozeer uit qua tijd, maar vooral door zijn nogal opvallende aerodynamica.

Anno 2023 is de Scribante GT-R uitgevoerd in een militaire groene kleurstelling en uitgerust met een nog extremer aerodynamisch pakket. De drievoudig winnaar van de Simola Hillclimb in Zuid-Afrika is een absolute publiekstrekker en in deze video vertelt het Scribante Team wat deze Nissan GT-R zo speciaal maakt.

Grote delen van het chassis bestaat uit buizen en in combinatie met een full carbon fiber body is het gewicht van de GT-R gedaald tot minder dan 1.300 kg. Hoewel er veel specificaties van de twin turbo VR38-motor genoemd worden, blijft het exacte vermogen dat de V6-motor levert geheim. De transmissie kan in ieder geval 3.000 pk aan, maar of dat ook gehaald wordt weten we niet. Het aantal pk’s zal sowieso uit vier cijfers bestaan.

Het is geen mooie verschijning, maar zoals het Scribante Team zegt; nergens in de uitslag staat dat er een lelijke auto heeft gewonnen.

Video: Deze Nissan GT-R is het snelste Hillclimb Monster uit ZA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Van de T1 naar de ID Buzz

De evolutie van de Volkswagen bus: Van de T1 naar de ID Buzz

Bumperklevende Mercedes rijdt onder invloed

Bumperklevende Mercedes rijdt onder invloed