in

Deze Nissan Skyline R34 GT-R is een 1.000 pk Time Attack-machine

Deze Nissan Skyline GT-R van de R34-generatie is omgetoverd tot een hardcore Time Attack-machine. Coureur Matt Longhurst racet met de Nissan in Australië en in deze video zien we het duo in actie op Mallala Motorsport Park.

Zoals je kunt zien is de ’99 Skyline R34 GT-R uitgerust met een aerodynamisch geoptimaliseerde bodykit. Er is een brede voorbumper met splitter geplaatst en een grote achtervleugel zorgt voor neerwaartse druk op de achterste wielen. De enorme diffuser en vlakke bodem moeten een Venturi Effect creëren onder de auto.

De 2.8-liter grote zescilinder is gemaakt uit één enkel blok aluminium door PMC Race Engines en de twin turbo setup is vervangen door een single BorgWarner 9180 Turbo. Het motorblok levert 1.000 pk en we zien dat Matt pas aan de sequentiële pook hoeft te trekken als de naald richting 9.000 tpm gaat. Mooi speelgoed!

Video: 1.000 pk Nissan R34 GT-R Time Attack-machine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mustang Shelby GT350 doet wat hij moet doen na meeting

Mustang Shelby GT350 doet wat hij moet doen na meeting

Hummer H1 en Suzuki Jimny houden een dragrace

Hummer H1 en Suzuki Jimny houden een dragrace