in

Deze Opel Astra OPC heeft 582 pk op de voorwielen

De Opel Astra “G” kwam in april 1998 op de Nederlandse en Belgische markt en een jaar later werd de OPC-versie geïntroduceerd. De Astra OPC kreeg, vanaf 2002, een 200 pk 2.0-liter turbomotor waardoor de coupé in 7,5 seconden naar 100 km/h accelereerde.

Voor 2002 waren dat misschien aardige cijfers, maar niet in 2019. Deze Astra OPC heeft echter wat modificaties gekregen en een bezoekje gebracht aan tuner WKT, die we nog kennen van de 1226 pk Opel Kadett.

De standaard turbocharger is vervangen door een Garrett GTX3076r Gen2 en er zijn stalen drijfstangen, gesmede zuigers, andere nokkenassen en een aangepast inlaatspruitstuk gemonteerd. Na een ECU remap door WKT levert de Z20let-motor bij 1.8 Bar een vermogen van 582 pk.

De transmissie is weliswaar vervangen door een exemplaar uit de Opel Calibra 4×4, maar de Astra is nog steeds FWD. Met 582 pk is dat geen gelukkig huwelijk, dus als de eigenaar slim is zorgt hij ervoor dat de achterste wielen ook aandrijving krijgen.

Video: Opel Astra OPC met 582 pk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Als de bestuurder wat aan z’n rijstijl gaat doen dan blijft z’n motor heel en zou hij die Ferrari best bijhouden en misschien zelfs winnen van dat meerdere tonnen kostende apparaat. En zoveel pk op alleen de voorwielen dat ga je nooit op de weg krijgen uit stilstand

Reageer op deze video

De Evolutie van de Lamborghini Aventador

De Evolutie van de Lamborghini Aventador

Spyker F1 - één jaar in de Formule 1

Spyker F1 – één jaar in de Formule 1