in

Deze Peugeot 205 GTi 2.0 plakt aan het asfalt

De enorme verscheidenheid aan raceauto’s is één van redenen waarom wij hillclimb racing zo gaaf vinden. Neem bijvoorbeeld de Peugeot 205 GTi van Patrick Hedinger!

De raceauto die we in deze video zien is het product van een jarenlang ontwikkelingsproces, dit was oorspronkelijk zelfs de straatauto van de heer Hedinger. Inmiddels is de iconische Franse hatchback voorzien van een 2.0-liter viercilinder uit een 306 S16, met de cilinderkop van een 405 Mi16. De atmosferische motor is gekoppeld aan een sequentiële zesbak, bedient met flippers achter het stuur, en levert een vermogen van ongeveer 290 pk bij 8.800 tpm.

Afgelopen jaar kreeg de 205 GTi een flinke upgrade. Naast een motorrevisie werd de raceauto uitgerust met nieuwe aerodynamica en werd het gewicht beperkt tot 830 kg. Vooral de enorme diffuser springt direct in het oog, maar Patrick monteerde ook op maat gemaakte side skirts, een nieuwe splitter en dive planes aan weerszijden van de voorbumper.

Het is een unieke machine en het product van de passie van één man. Hieronder zien we Patrick in actie met de Peugeot 205 GTi in zijn nieuwste evolutie op de hillclimbs van Oberhallau en Gurnigel.

Video: Peugeot 205 GTi 2.0 Patrick Hedinger

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Transit ramt Prius

Ford Transit ramt Toyota Prius aan de kant

Ford Mustang Shelby GT500 vs 812 Superfast en 911 GT3 RS

Ford Mustang Shelby GT500 vs 812 Superfast en 911 GT3 RS