in

Deze Porsche 912 is een echte familie wagen.

Claus Warming was een groot autoliefhebber en de familie kocht uiteindelijk een rode 912 uit 1967. Ze hadden nog nooit een Porsche gehad en het was toen een droom voor hen. Anders Warming’s vader overleed helaas in 2016 en zijn zoon nam de 912 over toen hij geïnspireerd werd om hem op te knappen, niet alleen omdat het een geweldige sportwagen was, maar ook vanwege de emotionele gehechtheid. We hebben door de jaren heen veel wat fantastische herbouwde Porsches gezien, en Warming’s 912 is er zeker ook een.

Anders Warming is een auto-ontwerper die tijd doorbracht bij BMW en Mini.  Vanwege zijn hoge standaard zou de restauratie een geruime tijd in beslag nemen. Toen het werk begon, merkte Warming op dat de rode verf losliet en eronder de originele Bahama Yellow-verf van de 912 zat. Omdat het de bedoeling was om de 912 zo origineel mogelijk te krijgen, is er voor gekozen om bij de Bahama Yellow lak te blijven.

Na volledig gestript en opnieuw gespoten te zijn, werd de originele 1,6-liter viercilindermotor weer in de nieuwe carrosserie geïnstalleerd. “Toen ik achter het stuur stapte nadat het was afgelopen, voelde het als een auto die ik kende”, zei Warmer. “Het had de ziel en het karakter van de auto die ik bij mijn vader kocht.”

Video: Deze Porsche 912 is een echte familie wagen.

Deze Porsche 912 is een echte familie wagen.

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − vier =