in

Deze R32 Skyline is de snelste GT-R en AWD op de 1/4 mijl

De Nissan GT-R is een van de snelste en meest capabele voertuigen voor op de dragstrip. We volgen de progressie van de R35-generatie al jaren, maar de snelste GT-R ter wereld is nu een R32.

Maatouks Racing wist tijdens een recente test op de Sydney Dragway een tijd van 6,472 seconden te klokken op de kwart mijl bij 350 km/h. Dat is een paar honderdsten sneller dan de vorige AWD-recordhouder, een R35 Nissan GT-R gebouwd door Extreme Turbo Systems.

Onder de recordbrekende R32 zit een billet RB zescilinder die draait op methanol met een cilinderinhoud van 3.2-liter en een Precision GenII Pro-Mod turbo. Een PowerGlide-transmissie met twee versnellingen brengt het vermogen over op de wielen. Het achterste differentieel is ook versterkt, maar het differentieel vooraan is standaard gebleven.

Dat deze R32 de snelste GT-R en AWD ter wereld is op de kwart mijl is een bijzondere prestatie. Je kunt de run hieronder bekijken.

Video: Deze R32 Skyline is de snelste GT-R op de 1/4 mijl

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Belg geeft remtest en krijgt karma

Belg geeft een remtest en krijgt karma

W205 Mercedes-AMG C63 S vs W204 Mercedes C63 AMG

W205 Mercedes-AMG C63 S vs W204 Mercedes C63 AMG