in

Deze Renault Clio heeft de bijnaam “Black Mamba”

Dit is de SAMO Competition Renault Clio die wordt bestuurd door Giuseppe D´Angelo in de E1-2000cc klasse van het Italiaanse hillclimb kampioenschap. De Clio heeft de bijnaam “Black Mamba”, want gif komt in kleine doses net als deze hatchback.

Met ongeveer 300 pk bij 9.000 tpm uit zijn atmosferische 2.0-liter F4R-motor, heeft deze hillclimb-machine meer dan genoeg vermogen op de voorwielen. De Fransoos heeft daarnaast geprofiteerd van een intensief dieet, wat ervoor heeft gezorgt voor een totaalgewicht van iets meer dan 800 kg. Voeg daar al het aerodynamische werk aan toe en je eindigt met een van de snelste E1-2000cc Class-machines in Europa.

In deze video zien we Giuseppe D´Angelo in actie met zijn Renault Clio tijdens de Verzegnis HillClimb. Het duo werd hier zesde, omdat het laatste deel van de tweede run afgelegd moest worden met een kapot linker voorwiel.

Video: Renault Clio Verzegnis HillClimb 2019

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Tesla Model 3

Novitec heeft de Tesla Model 3 aangepakt

Ferrari 488 Pista en McLaren 720S trekken sprintjes op de Autobahn

Ferrari 488 Pista en McLaren 720S trekken sprintjes op de Autobahn