in

Klokje Rond – Deze Saab 9-3 2.0T Aero heeft 420.000 km gereden

In deze aflevering van ‘Klokje Rond‘ zien we een Saab 9-3 2.0T Aero uit 2003 met 420.000 km op de teller. Keurmeester Joep is over het uiterlijk van de auto zeer te spreken, na 15 jaar ziet de Zweed er nog prachtig uit gezien de kilometerstand. Tijdens de proefrit slaat die positieve eerste indruk echter om in teleurstelling, de 2.0-liter viercilinder turbomotor loopt niet lekker en de Saab trilt nogal bij het remmen.

Eenmaal op de brug wordt Joep toch weer wat positiever over de 259 pk sterke Saab. De onderkant is zo goed als roestvrij, er lekt geen olie en het geheel oogt zeer goed onderhouden. Voor het trillingsprobleem heeft Joep ook nog een oplossing en zoals gebruikelijk legt hij dat duidelijk uit.

Dan blijft er eigenlijk alleen het stotteren van de motor over en wat blijkt, eenmaal geswitcht van LPG naar benzine loopt de motor veel beter.

Video: Saab 9-3 2.0T Aero met 420.000 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

PP Performance Mercedes-AMG SL63 haalt 359 kmh

PP Performance Mercedes-AMG SL63 haalt 359 km/h in Abu Dhabi

Kraanwagen-rijdt-rond-met-hijskraan-nog-omhoog

Kraanwagen rijdt met hijskraan nog omhoog