in

Deze straight piped Ferrari F50 is een genot voor de oren!

Tijdens “The I.C.E. – The International Concours of Elegance” in St. Moritz maakte deze Ferrari F50 zijn opwachting. De F50 werd in 1995 geïntroduceerd ter ere van de vijftigste verjaardag van het automerk en is de opvolger van de legendarische F40.

Met een productieaantal van slechts 349 exemplaren is de F50 veel exclusiever dan de F40, waar bijna 4 keer zoveel exemplaren van gebouwd zijn. Toch is de F50 altijd een beetje in de schaduw blijven hangen van de F40, maar niet qua geluid!

De atmosferische 4,7-liter V12 motor in de F50 is afgeleid van de twaalfcilinder in de 333 SP racewagen uit 1994 en zoals jullie weten is dat een geweldige schreeuwlelijk. Deze Ferrari F50 is ook nog eens uitgerust met een op maat gemaakt Tubi-uitlaatsysteem zonder katalysatoren en produceert daardoor een geweldig geluid.

In onderstaande video zien we klassieker wat rondjes driften op het bevroren meer van St. Moritz. Helaas wordt de V12 niet echt op zijn staart getrapt, maar zelfs bij lage toeren is deze F50 een genot voor de oren!

Wil je meer video’s zien van dit model, bekijk dan de pagina met F50 video’s!

Video: Straight piped Ferrari F50 is een genot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Het verhaal van de 44.5-liter Mercedes-Benz T80

Het verhaal van de 44.5-liter Mercedes-Benz T80

Chris Harris geeft razendsnel aankoopadvies

Chris Harris geeft razendsnel aankoopadvies