in

Deze Subaru Impreza RS heeft een twin turbo wankelmotor

Scott’s Subaru Impreza RS is een time attack-auto zoals we al zo vaak hebben gezien. Widebody kit, mega splitter onder de voorbumper, dikke achtervleugel op de kont en een diffuser waarvan het effect nog bewezen moet worden maar bigger is better.

Wat de Subaru van Scott zo uniek maakt, is dat er geen EJ-motor onder de kap zit maar een 13B-wankelmotor van Mazda. De hoogtoerige Dorito Spinner is gekoppeld aan de handgeschakelde zesbak en stuurt zijn vermogen naar het all wheel drive systeem van de Subaru.

De wankelmotor is voorzien van twee Garrett G25-660 turbochargers en het pakket onder de motorkap ziet er werkelijk prachtig uit. Volgens Scott levert de huidige setup ongeveer 390 pk op de wielen bij 8.000 toeren per minuut.

Wil je meer weten over deze bijzondere Subaru, check dan onderstaande video waarin Scott de details van zijn project car uit de doeken doet.

Video: Subaru Impreza RS met twin turbo wankelmotor

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video