in

Deze Toyota Starlet Glanza haalt 236 km/h

De Toyota Starlet Glanza is een compacte hatchback die oorspronkelijk werd geproduceerd door de Japanse autofabrikant Toyota. De Glanza is een sportievere versie van de reguliere Toyota Starlet en staat bekend om zijn prestaties en sportieve styling.

Oorspronkelijk werd de Toyota Starlet Glanze geleverd met een 135 pk sterke 1.3-liter viercilinder. Deze eigenaar heeft zijn 1300cc motor echter volledig onder handen genomen waardoor het vermogen nu uitkomt op 264 pk en 325 Nm koppel. Best veel, op 938 kg.

Naast een andere turbocharger, van een Subaru WRX, zijn ook de injectoren, zuigers, drijfstangen, lagers, uitlaatspruitstuk en downpipe aangepast. De wijzerplaat gaat weliswaar maar tot 180 km/h, maar volgens de GPS haalt deze Toyota Starlet maar liefst 236 kilometer per uur!

Naast de motorische aanpassingen hebben ook de remmen, het onderstel en de banden een upgrade gekregen. Geen overbodige luxe met zoveel vermogen op de voorwielen in zo’n lichte auto.

De Glanza is alleen in Japan geleverd, vandaar dat het stuur aan de rechterkant zit. In onderstaande video rijden we mee met de eigenaar tijdens wat sprintjes op de Autobahn. Nu is 200+ kilometer per uur in een moderne auto niet zo spannend, maar in een kleine Toyota Starlet Glanza uit de jaren ’90 is het toch iets minder comfortabel. De hatchback is nogal zenuwachtig op hoge snelheid en de bestuurder moet zijn aandacht er goed bij houden.

Wil je meer van dit soort video’s zien, we hebben nog een hele pagina voor met video’s van snelle Toyota Starlet’s.

Video: Toyota Starlet Glanza haalt 236 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nismo R34 GT-R Z-Tune

Zeldzame Nismo R34 GT-R Z-Tune krijgt een poetsbeurt

Zie hoe een 1000 pk Toyota Supra B58-motor wordt gemonteerd

Zie hoe een 1000 pk Toyota Supra B58-motor wordt gemonteerd