in

Deze unieke 1961 Kelly Corvette staat synoniem voor de American Dream

Gordon Kelly was een industrieel ontwerper uit Wisconsin met de wens om zijn eigen sportwagen te ontwerpen. Kelly was geen rijke man, maar dit weerhield hem niet om een schaalmodel van zijn droomauto te bouwen en op het vliegtuig naar Europa te springen om zijn droom te verwezenlijken.

Na een aantal gesprekken met verschillende carrosseriebouwers koos hij voor het Italiaanse designhuis Vignale om de carrosserie te bouwen. Deze werd uiteindelijk op een 1961 Corvette geïnstalleerd en zo ontstond de ‘one of a kind‘ Kelly Corvette. Nadat de auto was voltooid ging Kelly naar een autoshow in Parijs, kreeg daar lovende reacties over zijn ontwerp en nam de auto vervolgens mee terug naar Wisconsin.

De huidige eigenaar, John Breslow, noemt de Kelly Corvette “a van Gogh you can drive“. Hij heeft er de Copperstate 1000 rally mee gereden en haalt de auto nog regelmatig van stal.

Video: Unieke 1961 Kelly Corvette

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Deze unieke 1961 Kelly Corvette staat synoniem voor de American Dream

Reageer op deze video