in

Deze unieke BMW F31 M3 Touring was even in Nederland

Vier uitlaatpijpen onder een BMW 3-Serie Touring, dan weet je één ding zeker: die komt zo niet uit de fabriek rollen. In tegenstelling tot de concurrentie die snelle stationwagens als warme broodjes verkopen, heeft BMW’s M-divisie vreemd genoeg geen interesse om een M-Touring te bouwen.

Dat er vraag is naar een M3 Touring blijkt wel uit het feit dat diverse liefhebbers er zelf een in elkaar geknutseld hebben. Zo zagen we eerder al een E46 M3 Touring, een E91 M3 Touring en nu dus een M3 Touring van de F31-generatie.

Deze creatie is gebouwd door het Britse SMV Accident Repair Specialists uit een BMW M3 (F80) en BMW 3-serie Touring (F31). Alles van de F80 M3 werd overgezet in de F31 Touring en nadat het S55-motorblok was geïnstalleerd kreeg de zes-in-lijn wat nieuwe goodies om het vermogen op te krikken naar 530 pk. Andere wijzigingen zijn de KW ophanging, M-Performance uitlaatsysteem en het Competition Pack.

Afgelopen weekend was deze unieke BMW F31 M3 Touring even te zien in Nederland voor het Bimmerfest. Spotter cvdzijden was zo aardig om de auto op video vast te leggen zodat we allemaal kunnen zien wat BMW hoort te bouwen.

Video: BMW F31 M3 Touring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

15-jarige crasht Volkswagen, claimt dat hij aangereden werd

15-jarige crasht Volkswagen, claimt dat hij aangereden werd

Saab 9000 turbo

Klokje Rond – Deze Saab 9000 Turbo heeft bijna 5 ton achter de kiezen