in

Deze Volvo 245DL heeft een 5.0-liter V10 onder de kap

De Volvo 240 en 260 Serie werd maar liefst 20 jaar lang geproduceerd met in totaal 2.8 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Het 240-model was verkrijgbaar in zes verschillende varianten, waarbij de 245DL de luxe versie was.

Deze vierkante Volvo’s passeren regelmatig de revue hier op Autostrada.TV. Soms compleet standaard, maar meestal als sleeper met een opgefokte turbomotor. De Volvo 245DL van Peter Bjorck is ook een sleeper en heeft de bijnaam “Volvoghini”, wat een hint is naar de krachtbron.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de Volvo aangedreven door een 5,0-liter V10-motor uit een Lamborghini Gallardo, in combinatie met een handgeschakelde BMW-transmissie. Peter werkte ongeveer drie jaar aan deze conversie en heeft de Lamborghini-motor versterkt voor een eventuele turbo-upgrade.

Op dit moment produceert de V10-motor zo’n 500 pk en omdat hij ademt door een aangepaste X-pipe is het een heerlijke schreeuwlelijk. In onderstaande video neemt Peter ons mee langs zijn laatste aanpassingen en zien we de “Volvoghini” wat sprintjes trekken en rubber neerleggen!

Video: Deze Volvo 245DL heeft een 5.0-liter V10 onder de kap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Leidende M4 GT4 valt stil, coureur duwt BMW over finish

Leidende M4 GT4 valt stil, coureur duwt BMW over finish

Gorjanci Hillclimb 2023

Gorjanci Hillclimb 2023 – Top 15