in

Deze VW Polo Hillclimb-racer krijst tot 8.500 tpm

Deze vrij unieke Volkswagen Polo is van Nihad Seferagic, die de Kroatische coureur door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een zeer serieuze Hillclimb-raceauto.

In 2020 debuteerde deze derde generatie Polo, die wordt aangedreven door een atmosferische 2,0-liter viercilinder met 265 pk bij 8.500 tpm, en een koppel van 235 Nm. Het vermogen gaat naar de voorwielen via een 6-speed straight-cut versnellingsbak, opvallend genoeg nog met een H-patroon. Dankzij alle gewichtsbesparingen weegt de raceauto slechts 795 kg en dat maakt de Polo tot een echte Pocket Rocket.

De speciaal gemaakte widebody kit zorgt ervoor dat de spoorbreedte zowel voor als achter flink is toegenomen en de luchtstroom zo aerodynamisch mogelijk langs de auto wordt geleidt. De Polo ligt werkelijk op rails en oogt als een zeer capabele machine in de klasse tot 2000cc.

Video: Deze VW Polo Hillclimb-racer krijst tot 8.500 tpm

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Classic toont de prachtige M635CSi

BMW Classic toont de prachtige M635CSi

Achtervolging door woonwijk in Zoetermeer

Achtervolging door woonwijk in Zoetermeer