in

Deze Widebody BMW E31 850ci stal de show op SEMA 2021

Marv kocht deze BMW E31 850ci uit 1995 en wilde een build doen voor SEMA 2021, de grootste tuningshow in de Verenigde Staten. Hij nam contact op met Mod Bargains met een idee dat uiteindelijk de boeken in zou gaan als World’s First.

Marv was namelijk van plan om zijn E31 850ci uit te rusten met een Pandem widebody-kit, iets wat nog nooit eerder is gedaan. De Japanse fabrikant ging akkoord en ontwikkelde een bodykit met de traditionele overfenders, een achtervleugel met extra lip, een diffuser en een licht gewijzigde voorbumper.

De BMW staat op BC Forged MLE61-wielen met Toyo R888R’s. Als aanvulling op de wielen zien we vooraan een Big Brake Kit van Brembo, de achterste remklauwen zijn rood geverfd met geventileerde remschijven van Stoptech. Om de juiste stance te krijgen is er gekozen voor luchtvering van Grinds.

De V12-motor is voor zover wij weten standaard gebleven, maar ademt nu wel door een uitlaatsysteem van Supersprint. We horen de Panden 850ci helaas niet in deze video, maar de twaalfcilinder zal ongetwijfeld goed klinken!

In onderstaande video worden de belangrijkste details van deze build uitgelicht. Wil je meer zien van deze widebody BMW E31 850ci, neem dan een kijkje op Marv’s Instagram.

Video: Widebody BMW E31 850ci stal de show op SEMA 2021

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

GoPro aan de kont van de Pagani Huayra R

Een GoPro aan de kont van de Pagani Huayra R is geniaal!

Vluchtende BMW crasht hard tegen verkeerslicht

Vluchtende BMW crasht hard tegen verkeerslicht