in

Dirty Move Stuurt MX-5 Hard De Bandenstapel In

De emoties kunnen soms hoog oplopen achter het stuur van een raceauto, incidenten onderling zijn daarom onlosmakelijk verbonden met de autosport. In toerwagen racen hoort het er zelfs een beetje dat duwen en trekken, maar er is een grens en die lijn is behoorlijk dun.

Darren Shepsman was aan het racen in zijn Mazda MX-5 op het Croft Circuit in Groot-Brittanië. Dankzij de onboard kunnen we een reeks van incidenten volgen en hoe het allemaal begint. De rode MX-5 voor hem zit op de bumper van een witte MX-5, er worden wat tikjes uit gedeeld door de bestuurder van de rode MX-5 waardoor de witte MX-5 wijd gaat en op het gras beland.
Oké, niet netjes maar dit soort dingen gebeuren, race-incident zou je het kunnen noemen.

Darren Shepsman komt vervolgens met een hogere snelheid het rechte stuk op en wil de rode Mazda passeren. Op het moment dat Darren zijn auto rechts naast de rode MX-5 positioneert kijkt de bestuurder in zijn spiegel en gooit de auto naar rechts en geeft Darren een beuk. Die beland vervolgens op het gras, waar je niet kunt remmen, en schiet vol de bandenstapel in.

De impact is enorm en Shepsman heeft geluk dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt, de auto is total loss. Deze dirty move was ongetwijfeld bedoeld als een block, het probleem is echter dat Darren er toen al naast zat en dan moet je gewoon ruimte laten.

Bekijk de video een aantal keer en oordeel zelf of dat dit een block was of opzettelijke ram-actie.
Via: Jalopnik

Video – Dirty Move van MX-5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Viper's Nest

Viper’s Nest

Renault Clio RS vs Ford Fiesta ST Mountune

Renault Clio RS vs Ford Fiesta ST Mountune