in

Is dit de terugkeer van Porsche’s viercilinder?

De algehele trend van downsizing heeft Porsche ook geraakt, onlangs werd bevestigd dat na een afwezigheid van 20 jaar (968) de viercilinder terugkeert bij Porsche. Het merk ontkomt er ook niet aan door de alsmaar strenger worden emissie-eisen en de toekomstige Cayman en Boxster zullen waarschijnlijk de eerste zijn met een viercilinder achterin.

Porsche-baas Matthias Müller heeft laten weten dat de nieuwe viercilinder een boxermotor is met turbotechniek, 400 pk moet zeker haalbaar zijn. Mocht dit kloppen dan stijgt het vermogen in de Cayman en Boxster met ruim 60, dat zijn flinke stappen. Müller sluit overigens niet uit dat er wellicht meer modellen een viercilinder boxermotor met turbo krijgen.

In onderstaande video heeft een Nordschleife Spotter een 991 gespot met waarschijnlijk de viercilinder achterin. Dat is natuurlijk een gok want Porsche laat niets los over prototypes maar het geluid is duidelijk anders dan wat we gewend zijn!

Video: de terugkeer van Porsche’s viercilinder?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1966 Lotus Elan 26R

Jay Leno’s Garage – 1966 Lotus Elan 26R

Mustang Drag Race Heeft Een Close Finish

Mustang Drag Race Heeft Een Close Finish