in

Dit doet de Amerikaanse overheid met illegaal geïmporteerde auto’s

In Amerika mag men geen auto’s importeren die jonger zijn dan 25 jaar en niet voldoen aan de Amerikaanse emissie- en veiligheidseisen. Regels zijn regels natuurlijk, maar om de auto’s dan zonder pardon in beslag te nemen en te vernietigen lijkt mij wat zonde van de belastingcenten. Exporteer ze dan naar het buitenland waar ze wel legaal zijn en geef de eigenaar de kans zijn geld terug te verdienen en eis een percentage.

Bill Crider kocht deze Nissan Skyline R33 GT-R vier maanden geleden maar wist niet dat de auto illegaal geïmporteerd was. “He got it registered as a Nissan Skyline, he got it insured as a Nissan Skyline, and he got it license plates as a Nissan Skyline. State government had no problem with this car.” meld Jalopnik.

Pas toen Crider een kleine aanrijding had kwam hij erachter dat de auto illegaal was, de verzekering gaf aan dat zijn Skyline een 11-cijferige VIN nummer had terwijl auto’s die in USA verkocht worden een 17-cijferige VIN horen te hebben. Eén week later werd de auto in beslag genomen en vernietigd waardoor Bill nu niet alleen zijn auto kwijt is maar ook de $20.000 die hij ervoor betaalde.

Het vreemde aan deze hele zaak is dan men in Amerika wel een Nissan uit 1970 mag importeren, maar een veel nieuwere Nissan met airbags, geavanceerd 4WD-systeem en ongetwijfeld betere emissiewaarden niet. Rare jongens, die Amerikanen.

Video: Nissan Skyline R33 wordt gesloopt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Video: F1 Battle – Alonso vs Raikkonen Monza 2005

F1 Battle – Alonso vs Raikkonen Monza 2005

Geniet 9 minuten van de beste wankelgeluiden

Geniet negen minuten van de beste wankelmotoren