in

Dit gebeurt er als je een band te hard oppompt

Deze video van een benzinestation in Maryland is een perfect voorbeeld van waarom je een band nooit te hard moet oppompen.

Een bewakingscamera registreerde hoe een man de rechter voorband van zijn Ford Focus oppompte waarna die onverwachts explodeerde. Stukken van de wielkast en voorbumper werden losgerukt van de auto en de lucht in geslingerd, het grootste brokstuk belandde 10 meter hoog in een boom.

Shawn Elliot, uploader van de video en een van de medewerkers bij het tankstation, vertelde aan Road & Track dat de man een groef in de wang van de band probeerde te herstellen die veroorzaakt werd door het rijden met te lage bandenspanning. Die groef kon niet worden hersteld, hoe hard de band ook werd opgepompt, en het resultaat was dat de band explodeerde.

De Ford-eigenaar heeft geluk gehad dat hij geen verwondingen heeft opgelopen want de kracht van een exploderende band moet je niet onderschatten.

Video: Dit gebeurt er als je een band te hard oppompt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

lamborghini-pickup-crash

Lamborghini-bestuurder knalt op Pickup, vlucht in Mercedes

Ferrari GTC4 Lusso met Novitec uitlaatsysteem

Ferrari GTC4Lusso met Novitec uitlaatsysteem