in

Dit is de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

De meeste Ferrari F430’s werden uitgerust met de semi-automatische F1-transmissie, een versnellingsbak die tegenwoordig gedateerd aanvoelt in vergelijking met de moderne transmissies met dubbele koppeling. De F430 werd echter ook nog geleverd met een handmatige versnellingsbak en die uitvoering wordt steeds gewilder, omdat het de laatste Ferrari is met een middenmotor en een handbak.

Toen Ferrari de hardcore versie van de F430 besloot te bouwen, de 430 Scuderia, werd een handmatige versnellingsbak niet meer aangeboden door de Italiaanse fabrikant. Een Ferrari 430 Scuderia met een handgeschakelde versnellingsbak is dus nooit gebouwd, maar er bestaat er wel één.

European Auto Group (EAG) uit Texas heeft zelf een handgeschakelde zesbak geïnstalleerd in een 430 Scuderia. Voor de conversie werden originele Ferrari-onderdelen gebruikt en de bestaande transmissie werd aangepast zodat de koppeling nu wordt bediend door de linkervoet van de bestuurder, in plaats van door een computer.

Naast de kabelboom en een koppelingspedaal kocht EAG ook de ‘gated shifter’ bij Ferrari. Deze moest worden aangepast aan de middenconsole van de 510 pk sterke Scuderia, die niet overeenkomt met de standaard F430. De conversie gebruikt iets andere versnellingsbakverhoudingen voor beter dagelijks gebruik, maar verder voelt het volgens EAG alsof de auto zo uit de fabriek kwam rollen.

Mocht je interesse hebben in deze handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia, de auto is te koop bij European Auto Group voor een vraagprijs van $389.900. Dat is schrikbarend veel geld, de goedkoopste in NL wordt aangeboden voor €147.000, maar dan heb je ook wel iets amazing.

Video: Handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vrouw heeft de tijd van haar leven in driftauto

Vrouw heeft de tijd van haar leven in driftauto

Formule 1 2019 – Highlights tweede testdag Barcelona

Formule 1 2019 – Highlights tweede testdag Barcelona