in

Dit is de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Vandaag is de nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG Black Series officieel gepresenteerd. De SLS AMG Black Series haalt maar liefst 631 pk en 635 nm koppel uit de atmosferische 6,2 liter V8. Om dit te bereiken monteerde aMercedes-Benz aangepaste nokkenassen, een nieuwe luchtinlaat, en verbeterde de olie- en waterkoeling.

Zoals een echte Black Serie betaamt is de SLS AMG Black Serie een stuk breder en lichter dan het standaardmodel, de wielkasten voor zijn 13mm breder en achter 26mm. De spoorbreedte nam toe met 20mm voor en 24mm achter. Dankzij het gebruik van Carbon en gewichtsbesparende middelen is hij 70 kg lichter dan het origineel.

Ondanks de extra paardenkrachten en een lichter gewicht is de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series niet veel sneller in de sprint naar 100 kilometer per uur, slechts twee tienden met een tijd van 3.6 seconden. Met de verbeterde splitter, skirts, gurneys, spoiler en diffuser heeft de SLS AMG Black Serie een flinke aero package update gehad. Dit moet ervoor zorgen dat de auto nog beter op de weg ligt, hierdoor is de topsnelheid wel 2 km/h gezakt naar 315 km/h.

Video: Dit is de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het beste van Ford in het WRC

Het beste van Ford in WRC

Duinracer doet Boem!

Duinracer doet Boem!