in

Dit is de nieuwe BMW 7 Serie

BMW heeft vandaag de vernieuwde 7 Serie officieel onthuld. Het uiterlijk van de ruim 5 meter lange sedan was eigenlijk al geen geheim meer maar nu kunnen we de beelden ook voorzien van specificaties.

Zoals uit de gelekte beelden al bleek zijn de nieren in de neus van de 7 Serie werkelijk enorm. Volgens BMW is de karakteristieke luchtinlaat maar liefst 40% in omvang toegenomen. De nieren worden geflankeerd door plattere koplampen, optioneel uit te rusten met BMW Laserlight.

Aan de achterkant zien we dat de geïntegreerde uitlaatpijpen een bredere chroomomlijstingen hebben, terwijl de achterlichten van de nieuwe BMW 7 Serie zo’n 35 mm slanker zijn dan die van de vorige generatie. Een 6mm hoge ledstrip onder de chromen sierlijst loopt over de volle breedte van de achterklep en verbindt de achterlichten met elkaar.

In het persbericht praat BMW over afgestemde designdetails en het exclusief vakmanschap in het interieur. Kort gezegd houdt dat in: veel Nappaleer en bewerkt hout. Het comfort aan boord op lange afstanden is verbeterd door de zijruiten en achterruit van akoestisch glas te voorzien en door aanpassingen aan de achterwielkasten, B-stijlen en afdekplaten van de achterste gordels. Hierdoor is het nog stiller aan boord van de 7 Serie, handig als je achterin aan het spelen bent met het optionele entertainmentsysteem met 10-inch full-HD touchscreen inclusief Blu-ray speler.

Het motorenaanbod voor de nieuwe BMW 7 Serie bestaat uit benzine- en dieselmotoren met zes, acht en twaalf cilinders, evenals een plug-in hybride aandrijfsysteem. Aan de top staat de M760Li met een 6,6-liter V12 benzinemotor met 585 pk die in 3,8 seconden naar een snelheid van 100 km/h sprint. Alle uitvoeringen van de nieuwe BMW 7 Serie beschikken standaard over een adaptief onderstel met Dynamic Damper Control en luchtvering met automatische niveauregeling.

Video: nieuwe BMW 7 Serie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rus laat zijn KIA niet in beslag nemen

Rus laat zijn KIA niet in beslag nemen

mclaren-600lt-spider

McLaren 600LT Spider onthuld