in

Dit is waarom de 24 uur van Nürburgring zo bijzonder is

Er is geen enkel ander circuit ter wereld wat langer is dan de Nürburgring Nordschleife, er is geen enkel ander circuit waar 200 auto’s tegelijk kunnen starten en het is het gevaarlijkste circuit ter wereld. De zon kan volop schijnen terwijl een paar kilometer verderop regen of zelfs sneeuw de verschillende lagen asfalt gevaarlijk glad maken. Geen wonder dat de 24 uur van Nürburgring een van de mooiste races ter wereld is en er meer dan 200.000 toeschouwers op afkomen.

De locatie en de lengte van het circuit zijn uniek, ieder jaar weer is het een slijtageslag en alleen het team met de beste coureurs, de beste monteurs en de betrouwbaarste auto maakt kans op de overwinning. Snel zijn is belangrijk, maar 24 uur lang constant je rondjes draaien is nog veel belangrijker.

Tijdens de 43e editie werd er een maximumsnelheid ingevoerd als gevolg van een aantal zware ongevallen eerder dit jaar. Met het niveau van de top teams dichter bij elkaar dan ooit was de concurrentie moordend, terwijl de race ook nog eens een recordaantal keer werd onderbroken. Deze korte film toont de hevige gevechten die plaatsvonden op het asfalt, begeleid door het verhaal van chauffeurs, teambazen, marshals en toeschouwers. Dit is waarom de 24 uur van Nürburgring zo bijzonder is!

Video: Dit maakt de 24H Nürburgring zo bijzonder

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2015 - Singapore Grand Prix

Formule 1 2015 – Singapore Grand Prix Highlights

WTCC China Coronel Crash

WTCC 2015 – Coronel na 400 meter klaar in China