in

Dit zijn de auto’s met de meeste pk’s per liter

Vroeger, toen atmosferische motoren nog de norm waren in de autobranche, was 100 pk per liter super indrukwekkend. Maar sinds een aantal jaar zijn motoren met turbochargers de norm en hierdoor zijn de vermogens per liter sterk gestegen.

Tegenwoordig zijn er ruim tien auto’s die meer dan 200 pk per liter produceren. De meeste van hen zijn hypercars van fabrikanten als McLaren, Koenigsegg en Bugatti, maar er zijn ook een paar “normale auto’s” die de grens van 200 pk per liter doorbreken. Normaal in de zin van ze kosten geen miljoenen, maar met een prijskaartje van bijna één ton zijn ze nog steeds verre van goedkoop.

In deze video zien we de twaalf auto’s met de meeste pk’s per liter, met op nummer 1 een motor die maar liefst 474 pk per liter produceert! Kun jij op voorhand de krachtigste motor in een straatauto al raden? Laat het ons weten in de comments.

Video: Dit zijn de auto’s met de meeste pk’s per liter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vluchtende BMW crasht hard tegen verkeerslicht

Vluchtende BMW crasht hard tegen verkeerslicht

1.400 pk Hoonicorn V2 vs 4.000 pk NHRA Corvette C6

1.400 pk Hoonicorn V2 vs 4.000 pk NHRA Corvette C6