in

2020 Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Vanaf 2020 krijgt elke supercharged, 707 pk sterke Dodge Charger SRT Hellcat een widebody! Het Widebody-pakket is voorzien van opgepompte wielkasten die de breedte van de carrosserie met 89 mm vergroten. De Charger Hellcat wordt tevens uitgerust met 20-inch wielen die zijn verpakt in 305 mm breed rubber.

De grotere banden zorgen voor meer grip en kortere remafstanden, Dodge beweert dat de nieuwe Hellcat in staat zal zijn om van 96 km/h naar volledige stilstand te gaan in 32 meter. Andere upgrades zijn een Bilstein ophanging met adaptieve demping in drie standen, een Brembo-remsysteem en nieuwe elektrische stuurbekrachtiging met vier modi.

De Hellcat Widebody beschikt ook over een aantal kleine wijzigingen in het design. Een nieuwe grill en aangepaste sideskirts evenals een nieuwe achterspoiler en Satin Chrome SRT Hellcat-badges. Binnenin is de Hellcat uitgerust met verwarmde/geventileerde Laguna lederen stoelen met Hellcat logo’s. De bestuurder beschikt tevens over een verwarmd stuur met een vlakke bodem.

Tot slot wordt de muscle car komend jaar geleverd met vier ‘race-geïnspireerde technologieën’. Launch Control, een Launch Assist function, een Line Lock-systeem voor burnouts en een Race Cooldown-functie die de intercoolerpomp en de radiateurventilator laat draaien nadat de motor is uitgeschakeld.

Video: 2020 Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Losgeslagen caravan

Losgeslagen caravan vindt zijn weg terug

Ferrari 550 Driftauto

Deze Ferrari 550 Maranello is omgebouwd tot driftauto