in

Dodge Ram TRX Pickup naar topsnelheid op de Autobahn

Er zijn maar weinig Pickup Trucks bruter dan de Dodge Ram TRX, of je moet die zeswielige monsters van Brabus en Hennessey overwegen maar die hebben een iets ander prijskaartje.

Met 707 pk uit de supercharged 6,2-liter V8-motor is de Ram TRX de snelste benzineslurpende productietruck ter wereld. Deze kolos heeft slechts 4,8 seconden nodig om 100 kilometer per uur te halen en voluit sprint de TRX helemaal naar een begrensde topsnelheid van 190 km/h. Op zijn 35-inch offroad-banden.

AutoTopNL nam een exemplaar dat voorzien is van een Guerrilla-uitlaatsysteem mee naar de Duitse snelweg om de topsnelheid te testen. Daar had de 2.800 kg wegende Dodge geen enkel moeite mee, rechtuit gaat de RAM TRX prima. Met bochtenwerk en stevig remmen heeft hij daarentegen iets meer moeite, zoals je kon zien in deze video op de Nürburgring.

Video: Dodge Ram TRX naar topsnelheid op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Drag Race- Koenigsegg Agera RST v Audi TT v Porsche 911 Turbo

Koenigsegg Agera RST vs Audi TT vs Porsche 911 Turbo S

Ferrari KC23

Ferrari KC23 is one-off raceauto die nooit gaat racen