in

Ferrari 488 Pista vs Aventador SV vs 911 Turbo S

Wie is er klaar voor een ongelooflijke dragrace met drie supercars!

Mat staat opgesteld in de super zeldzame Ferrari 488 Pista Piloti, en hij staat naast Yianni in zijn Lamborghini Aventador SV en een ES Motor-tuned Porsche 911 Turbo S!

Geloof ons maar, de statistieken van elk van deze auto’s zijn krankzinnig! Te beginnen met de Ferrari, die wordt aangedreven door een 3,9-liter twin-turbo V8 die 720 pk en 770 Nm koppel produceert. Maar dat is niet alles, hij is behoorlijk licht en weegt minder dan 1.400 kg! Dan hebben we de Aventador SV, die dankzij zijn almachtige 6,5-liter V12 755 pk en 690 Nm kan produceren. De Lamborghini is wel flink zwaarder.

En dan hebben we nog de Porsche 911 Turbo, maar deze is nog specialer dan de standaard 911 Turbo die we de afgelopen vaker hebben gezien. Deze is getuned door ES Motor en produceert nu 800 pk en 950 Nm koppel! Het is echter de zwaarste auto hier, met een gewicht van 1.640 kg.

Dus hoe denk je dat deze dragrace zal uitpakken? Zal het gewicht van de Ferrari hem naar de overwinning stuwen? Of zal het feit dat hij de enige RWD-auto is, ertoe leiden dat hij als laatste over de streep komt?

Video: Ferrari 488 Pista vs Aventador SV vs 911 Turbo S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

James May kan eindelijke rijden in zijn Toyota Mirai

James May mag eindelijk rijden in zijn nieuwe Toyota Mirai

Porsche 917 K in Gulf kleuren

Het starten van een Porsche 917 K is een heel proces