in

Koenigsegg Agera RST vs Audi TT vs Porsche 911 Turbo S

We hebben Mat terug in de Koenigsegg Agera RST en hij neemt het op tegen de almachtige Porsche 911 Turbo S en een ongelooflijk getunede Audi TT RS!

Dus laten we eens kijken hoe deze drie kolossen zich verhouden. Beginnend met de Koenigsegg, die wordt aangedreven door een ongelooflijke 5-liter twin turbo V8 die maar liefst 1.360 pk en 1.573 Nm koppel levert. Hij is uitgerust met een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling en stuurt al zijn vermogen naar de achterwielen. Hij is ook superlicht, met een gewicht van 1.395 kg.

Naast hem hebben we de altijd betrouwbare Porsche 911 Turbo S. Aangedreven door een 3,8-liter twin turbo flat-six, kan hij 650 pk en 800 Nm koppel produceren. Hij weegt ongeveer 1.640 kg en beschikt over vierwielaandrijving.

Dan hebben we de getunede TT. Hij wordt aangedreven door een 3-liter benzinemotor met een 75mm grote single turbo! Daardoor kan hij nu een ongelooflijke 950 pk produceren terwijl de Audi slechts 1.450 kg weegt. Hij heeft echter één belangrijk nadeel in vergelijking met de concurrenten: hij is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak!

Dus de Koenigsegg is hier de krachtigste auto, maar zal de RWD zijn ondergang blijken te zijn?

Video: Koenigsegg Agera RST vs Audi TT vs Porsche 911 Turbo S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Ook een Aston Martin V12 Speedster mag niet foutparkeren

Ook een Aston Martin V12 Speedster mag niet foutparkeren

Dodge Ram TRX Pickup naar topsnelheid op de Autobahn

Dodge Ram TRX Pickup naar topsnelheid op de Autobahn