in

Dragracer verliest stuurtje bij 210

Drag racing is heel simpel, zo snel mogelijk van punt A naar punt B in een rechte lijn. Ondanks het gebrek aan bochten hebben drag racers nog wel een stuurwiel om hun voertuigen te manoeuvreren naar de strip en om kleine correcties te geven terwijl je afgeschoten wordt door een 1000+ pk motor.

Op de eerste dag van Drag Week had Jeff Lutz een klein ongelukje met zijn stuurwiel, in de zin van dat het stuurtje los kwam bij 210 kilometer per uur. Zijn eerste reactie is om de stuuras te pakken, de auto te controleren en weg van de muur te sturen. Vervolgens slaagt hij erin om het stuur weer terug op de as te bevestigen en veilig tot stilstand te komen.

Het laatste wat je wil tijdens het racen is dat je stuur los komt, het gebeurt echter wel vaker. Dus racers, altijd je stuur controleren voordat je gaat racen.

Video: Dragracer verliest stuur

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris on Cars - Ferrari 512 TR

Chris Harris on Cars – Ferrari 512 TR

Formule 1 2013 - Singapore Grand Prix Highlights en Geruchten

Formule 1 2013 – Singapore Grand Prix Highlights en Geruchten