in

Dragrace: BMW M4 CSL vs Alfa Romeo Giulia GTAm

De BMW M4 CSL en de Alfa Romeo Giulia GTAm hebben we allebei al in actie gezien in de dragraces van CarWow. De BMW tegen een 911 GT3 en de Alfa tegen een Giulia QV, maar we willen deze hardcore sportauto’s natuurlijk tegen elkaar zien racen!

Als we beginnen met de specificaties van de M4 CSL, zien we dat hij wordt aangedreven door een 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn die goed is voor 550 pk en 650 Nm koppel. Hij drijft alleen de achterwielen aan en weegt 1.625 kg, 100 kg minder dan de standaard M4!

Dan hebben we de prachtige Giulia GTAm. Onder de motorkap ligt een 2,9-liter twin turbo V6 die 540 pk en 600 Nm kan produceren. Hij is lichter dan de BMW, met een gewicht van 1.540 kg, maar dus iets minder krachtig. Net als de BMW heeft ook de Alfa Romeo achterwielaandrijving.

Mat en Yianni gaan de strijd aan op de kwart mijl en halve mijl op te zien welke sportauto het snelste is. Qua looks is er echter een duidelijke winnaar wat ons betreft en dat is de Alfa Romeo.

Video: Dragrace: BMW M4 CSL vs Alfa Romeo Giulia GTAm

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 996 Turbo vs Porsche 992 Carrera

Fifth Gear vergelijkt Porsche 996 Turbo met Porsche 992 Carrera

Cupra Leon E-hybrid

Cupra Leon E-hybrid review