in

Dragrace: Ferrari SF90 vs LaFerrari

In een nieuwe video van Dragtimes zien we de Ferrari SF90 het opnemen tegen de LaFerrari. Vanuit stilstand maakt de LaFerrari geen schijn van kans tegen de vierwielaangedreven SF90, daarom wordt er na één race besloten om een rollende start te houden.

De Ferrari SF90 is een van de snelste productieauto’s die momenteel op de markt is. Hij beschikt over drie elektromotoren die samenwerken met een 4,0-liter twin turbo V8-motor. Het systeemvermogen is met 1.000 pk iets hoger dan bij de LaFerrari en gaat naar alle vier de wielen via een achttraps transmissie met dubbele koppeling.

De LaFerrari is een hypercar van de vorige generatie, met een 800 pk sterke 6,3-liter V12-motor en een KERS-systeem dat goed is voor 163 pk. Het gezamenlijk vermogen van 963 pk gaat naar de achterwielen via een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling.

Het is interessant om te zien hoe de oude hypercar het doet tegen Ferrari’s nieuwste en krachtigste model. Net als we eerder zagen bij een race tussen de Enzo en de LaFerrari. Er worden in totaal 5 races verreden, welke Ferrari komt er als winnaar uit de test? Je ziet het hieronder!

Video: Dragrace: Ferrari SF90 vs LaFerrari

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

St. Ursanne HillClimb 2022 - Top 10

St. Ursanne HillClimb 2022 – Top 10

Politie achtervolgt plofkraak Audi RS3 met 240+ over A27

Politie achtervolgt plofkraak Audi RS3 met 240+ over A27