in

Drifters lassen twee BMW E46’s aan elkaar

Professioneel drifters James Deane en Piotr Wiecek hebben de ultieme tandem driftmachine gebouwd door twee BMW E46’s aan elkaar te lassen.

De binnenste wielen en ophangingsdelen zijn verwijderd en vervolgens zijn de auto’s met behulp van stalen balken aan elkaar bevestigd. De zes-in-lijn motoren drijven ieder dus één wiel aan, het buitenste, en omdat er twee motoren zijn beschikt deze rare creatie over bijna 400 pk.

In competities, zoals bij Formula Drift, moeten coureurs in tandem battles het tegen elkaar opnemen. Iedere coureur moet een keer op kop rijden en een keer volgen. De bestuurder die volgt probeert zo dicht mogelijk op de leidende auto te blijven en de run te “schaduwen”.

Dat lukt zelden helemaal perfect, omdat de coureur die volgt altijd moet anticiperen op zijn voorganger. Dankzij deze creatie kunnen Deane en Wiecek echter de perfecte tandem demonstreren, en dat gaat gepaard met een hoop lol!

Video: Drifters lassen twee BMW E46’s aan elkaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wat een mafkees

Ongeduldige bestuurder wil nog snel even één auto inhalen

Ford F650

Doug DeMuro neemt een Ford F-650 onder de loep