in

DTM 1993 – Nurburgring Nordschleife Highlights

Deze video staat al sinds 2011 op Autostrada.TV, het was een van de eerste video’s die we plaatsten. Tijd om hem te introduceren bij het nieuwe publiek.

In 1993 was het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, kortweg DTM, hét toerwagenkampioenschap van Europa. Prachtige circuits als de Nurburgring Nordschleife en grote namen als Larini, Schneider, Rosberg, Alzen en Ludwig namen deel aan het DTM kampioenschap. Het startveld bestond uit Alfa, BMW, Mercedes-Benz, Opel en Ford, Audi stopte halverwege het seizoen van 1992.

Het kampioenschap werd in 1993 gewonnen door Nicola Larini en zijn prachtige Alfa Romeo 155 V6 Ti. De sterke zescilinder motor in de Alfa zorgde ervoor dat de auto op de snelle circuits niet bij te benen was voor de viercilinder Mercedes en BMW’s. In deze video zien we een samenvatting van de DTM races op de Nurburgring Nordschleife in 1993. Schitterende beelden uit de hoogtijdagen van het DTM.

Video: DTM 1993 Nurburgring Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Ferrari 288 GTO Krijgt TaxtheRich Behandeling

Ferrari 288 GTO Krijgt TaxtheRich Behandeling

Porsche 997 GT3 - De laatste Handgeschakelde

Porsche 997 GT3 – De laatste Handgeschakelde