Tags: AudiBMWMercedes Benz

DTM 2012 – BMW kroont zich tot kampioen!

BMW heeft werkelijk een droomseizoen achter de rug in het DTM kampioenschap. Niemand had verwacht dat BMW in haar debuutjaar al direct kon meestrijden om zeges, laat staan om het kampioenschap. Bruno Spengler won de seizoensfinale in Hockenheim en was daarmee verzekerd van de eerste plaats in het DTM kampioenschap. Gary Paffett werd nog wel tweede, maar dat was niet genoeg om zijn kleine voorsprong in het kampioenschap te behouden.

In de kwalificatie zette Augusto Farfus zijn BMW op pole position neer, naast hem stond Garry Paffett en daarachter Spengler als derde. Bij de start van de race pakte de Canadees gelijk de leiding voor de Brit Paffett en gaf deze vervolgens niet meer af. Bruno Spengler pakte hiermee zijn eerste DTM Titel en schonk BMW Team Schnitzer het constructeurskampioenschap en BMW het kampioenschap voor fabrikanten. Drie uit drie voor BMW!

Na de race op de Norisring, had Paffett een voorsprong van 36 punten opgebouwd en niets leek een tweede titel in de weg te staan. De tweede seizoenshelft kenmerkte zich echter voor pech voor Paffett en Spengler die drie races wist te winnen, inclusief die in Hockenheim. Het verschil tussen de twee was uiteindelijk vier punten in het voordeel van Spengler.

DTM 2012 – BMW kroont zich tot kampioen!

Geen reacties op "DTM 2012 – BMW kroont zich tot kampioen!"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *