in

DTM 2012 – BMW kroont zich tot kampioen!

BMW heeft werkelijk een droomseizoen achter de rug in het DTM kampioenschap. Niemand had verwacht dat BMW in haar debuutjaar al direct kon meestrijden om zeges, laat staan om het kampioenschap. Bruno Spengler won de seizoensfinale in Hockenheim en was daarmee verzekerd van de eerste plaats in het DTM kampioenschap. Gary Paffett werd nog wel tweede, maar dat was niet genoeg om zijn kleine voorsprong in het kampioenschap te behouden.

In de kwalificatie zette Augusto Farfus zijn BMW op pole position neer, naast hem stond Garry Paffett en daarachter Spengler als derde. Bij de start van de race pakte de Canadees gelijk de leiding voor de Brit Paffett en gaf deze vervolgens niet meer af. Bruno Spengler pakte hiermee zijn eerste DTM Titel en schonk BMW Team Schnitzer het constructeurskampioenschap en BMW het kampioenschap voor fabrikanten. Drie uit drie voor BMW!

Na de race op de Norisring, had Paffett een voorsprong van 36 punten opgebouwd en niets leek een tweede titel in de weg te staan. De tweede seizoenshelft kenmerkte zich echter voor pech voor Paffett en Spengler die drie races wist te winnen, inclusief die in Hockenheim. Het verschil tussen de twee was uiteindelijk vier punten in het voordeel van Spengler.

Video: DTM 2012 – BMW kroont zich tot kampioen!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren MP4-12C Spider Review

McLaren MP4-12C Spider Review

V8 Supercars 2012 - Gold Coast 600 Highlights

V8 Supercars 2012 – Gold Coast 600 Highlights