in

DTM Top 10 Inhaalmanoeuvres

Het officiële DTM YouTube-kanaal heeft een compilatie gemaakt van de beste inhaalmanoeuvres die zich hebben voorgedaan sinds het begin van het moderne DTM tijdperk. Dat wil zeggen, vanaf 2000 toen het Deutsche Tourenwagen-Masters nieuw leven werd ingeblazen. In dertien jaar zijn er natuurlijk genoeg schitterende inhaalmanoeuvres geweest, degene die zich daarin onderscheiden zijn de acties op de leiding in de race.

In de negen minuten durende video krijgen we een top 10 zien met op de tweede plaats de inhaalmanoeuvre van Christijan Albers op Gary Paffett en Mathias Extrom. Het vond allemaal plaats in 2004 op het circuit van Estoril, Albers won die race en werd uiteindelijk derde in het kampioenschap. De eerste vijf races van het seizoen stond de Nederlander iedere race op het podium, de tweede seizoenshelft verliep een stuk minder met slechts één podiumplaats.