in

Duitser racet met Lamborghini Gallardo in autocross

Het is gebruikelijk om in autocross met oudere modellen te racen en hoewel de Lamborghini Gallardo inderdaad al aardig op leeftijd is, kunnen we gerust stellen dat dit een bijzondere verschijning is.

Coureur en ondernemer Stefan Windschiegl wilde iets hebben wat niemand anders had, en aangezien de Lamborghini beschikt over vierwielaandrijving en een sterke motor, vormt dit een prima basis voor een autocrosser. De 5.2-liter V10-motor levert 560 pk en is aangepast door Emming Motorentechniek zodat de Gallardo beter uit de voeten komt op de korte en bochtige parcours.

In een interview gaf Stefan aan dat het preparen van de Lamborghini voor autocross een proces is geweest wat ongeveer een jaar heeft geduurd. Er moesten de nodige kinderziektes overwonnen worden, maar nu draait de Gallardo voorin mee in Klasse 7.

Hieronder zien we Stefan Windschiegl en zijn Lamborghini in actie tijdens een autocross-evenement op de Kutschenbergring.

Video: Lamborghini Gallardo in autocross

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Diablo SV

De Lamborghini Diablo SV is nog altijd een droomauto

Ford Mustang Mach-E maakt uitstapje tijdens GoodWood Speedweek

Ford Mustang Mach-E 1400 maakt uitstapje tijdens Goodwood Speedweek