in

Dutter Racing’s roze Audi 90 Turbo is waanzinnig

Grote kans dat je nog nooit van Dutter Racing hebt gehoord, geen schande want wij kwamen via via ook pas kortgeleden achter het bestaan van deze Oostenrijkse tuner. Maar na vandaag en het zien van dit monster zal je de naam Dutter Racing nooit meer vergeten.

Deze Volkswagen en Audi specialist doet niet alleen onderhoud aan alledaagse straatauto’s en tuning, ze hebben ook een Motorsport afdeling met een aantal raceauto’s. De bekendste is uit die stal is ‘Rosa Kampfsau‘, oftewel het roze vechtvarken. Een Audi 90 Turbo waarvan de 2461cc vijfcilinder maar liefst 1.258 pk produceert, met behulp van een Garett GTX45 turbolader die zorgt voor een drukvulling van 3.8 bar.

De Audi 90 weegt 1025 kg, dat is volgetankt en met bestuurder, en knalt in 2.5 seconden naar 100 km/h om vervolgens in 8.5 seconden de 400 meter te voltooien. Hieronder kun je het varken in actie zien en dat is niets minder dan waanzinnig!

Video: Dutter Racing’s Audi 90 Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rimac vs Laferrari vs Tesla Model S

Rimac Concept One neemt het op tegen LaFerrari en Tesla Model S

Kamaz truck achtervolgt Polo R WRC

Kamaz truck jaagt op Polo R WRC