in

Twin Turbo Lamborghini Huracan van Hennessey op de rollenbank

Hennessey heeft voor de Lamborghini Huracan een ombouw met dubbele turbocompressor bedacht, die geschikt is voor vrijwel alle versies van de Italiaanse supercar. Om te zien wat dit oplevert wordt de Twin-Turbo Lamborghini Huracan vastgebonden op de Dyno.

De kit, ook wel de HPE900 genoemd, bestaat uit een hele reeks aftermarket-onderdelen die bedoeld zijn om de output te verhogen zonder aan betrouwbaarheid in te boeten, evenals speciale ‘Hennessey’ exterieur en interieurlogo’s en ‘Twin Turbo’ badges.

Tot de nieuwigheden behoren turbo’s met dubbele kogellagers, dubbele inlaatleidingen, thermische coating van roestvrijstalen turbo-downpipes, high-flow luchtinlaatsysteem, lucht-naar-water-intercooler, nieuwe oliepomp, slangen en fittingen, kalibratie van het motormanagement en meer. Hennessey beweert dat hun afgestelde Huracan “werkt als vanaf de fabriek, totdat de boost begint”.

Het resultaat is een verbluffende 912 pk geproduceerd bij 7.400 rpm, op 93-octaanbenzine, wat zich vertaalt in een sprint van 0-96 km/u in slechts 2,6 seconden. Volgens de tuner, die ook een garantie van 1 jaar of 20.000 km geeft op de conversie, doet de gemodificeerde Huracan de kwart mijl in slechts 9,8 seconden met een snelheid van 233 km/u.

Ter vergelijking: de atmosferische 5,2-liter V10 ontwikkelt 631 pk bij 8000 rpm in de standaard Huracan Evo, waarmee hij in iets minder dan 3 seconden op 100 km/u zit en  een topsnelheid heeft van meer dan 325 km/u.

Video: Dyno Testing Twin Turbo Lamborghini Huracan by Hennessey

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurders gaan op de vuist

Bestuurders gaan op de vuist na een mislukte invoegpoging

FIAT X1/9 Roadster

Onboard hillclimb met de FIAT X1/9 HayaBusa