in

€3 miljoen Apollo IE bezoekt de Nürburgring

De Apollo Intensa Emozione heeft zijn eerste bezoek gebracht aan de Nürburgring Nordschleife. Dat het vijf jaar heeft geduurd voordat de IE zijn weg naar de legendarische Groene Hel heeft gevonden lijkt misschien lang, maar met slechts 10 exemplaren wereldwijd en een prijskaartje van 3 miljoen euro is dat wel te begrijpen.

Nürburgring-expert Misha Charoudin was getuige van dit bijzondere moment en mocht een camera in de cockpit van de Apollo monteren. Zodoende kunnen we meerijden met coureur Hugo de Sadeleer en eigenaar Michael Loke tijdens het allereerste rondje van de Apollo IE op de Nordschleife.

Eerlijk is eerlijk, het is een rustig rondje maar daar is een logische verklaring voor. De hypercar heeft pas 271 mijl (436 kilometer) op de teller staan en dus moet de atmosferische 6,3-liter V12-motor nog ingereden worden. De 780 pk sterke Apollo IE mag dus simpelweg niet tot het uiterste, maar heel af en toe kan Hugo het niet laten om de V12 door te trekken tot 9.000 tpm.

Mocht je toch wat meer actie van de Intensa Emozione willen zien, bekijk dan de Apollo-pagina.

Video: €3 miljoen Apollo IE bezoekt de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1109 pk sterke Ferrari SF90 van Novitec op de Autobahn

1109 pk sterke Ferrari SF90 van Novitec blaast over de Autobahn

Audi RS3-R ABT schittert in promovideo

Audi RS3-R ABT schittert in promovideo