in

Eau Rouge Raidillon vol gas in een Radical SR3 RSX

De bochtencombinatie Eau Rouge Raidillon is in de loop der jaren iets makkelijker geworden, maar het voelt nog altijd als een enorme overwinning als je vol gas door deze beroemde bocht vliegt. Dit lukt lang niet altijd overigens…

In deze video van DriveTribe gaat Jethro Bovingdon naar Spa-Francorchamps met een Radical SR3 RSX. Het doel is simpel, minimaal één keer vol gas door Eau Rouge Raidillon. Het uitvoeren van deze opdracht blijkt echter een stuk moeilijker, je moet je brein loskoppelen van je rechtervoet en dat vergt ‘balls of steel’.

De Radical SR3 RSX heeft een 1500cc viercilinder van een Suzuki Hayabusa, goed voor 260 pk. Met een gewicht van 670 kg en een gigantische hoeveelheid downforce is de auto zeker in staat om deze opdracht te klaren, maar hoe zit het met de bestuurder?

Zelfs als Jethro denkt dat hij vol gas door de bocht is gegaan, blijkt uit de data dat hij toch nog even heeft gelift met zijn rechtervoet. Gaat het hem uiteindelijk toch lukken voordat de track day ten einde is?

Video: Eau Rouge Raidillon vol gas in een Radical SR3 RSX

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kermit de Kikker heeft een Lamborghini SV

Kermit de Kikker heeft een Aventador SuperVeloce

Mercedes ML63 AMG verrast Lamborghini Aventador

Mercedes ML63 AMG verrast Lamborghini Aventador