in

EDO MC12 Corsa gespot bij Cars & Coffee Düsseldorf

Edo Competition nam hun Maserati MC12 Corsa mee naar Cars & Coffee Düsseldorf. De aanwezige spotters gingen helemaal uit hun dak en achtervolgende de auto alsof hun leven ervan afhing.

Het is natuurlijk ook een hele bijzondere auto die MC12 Corsa en het lijkt erop dat dit Edo Competition’s VC-model is. Die uitvoering werd gebouwd door Edo Competition om het 100 jarig bestaan van Maserati te vieren en is een straatlegale MC12 Corsa. Mocht je nu denken ik heb vaker straatlegale MC12 Corsa’s gezien, klopt helemaal. Dat zijn echter MC12 Corsa’s die achteraf zijn aangepast om een kentekenplaat te krijgen. De VC ‘Versione Corse’ van Edo Competition is de enige officiële MC12 Corsa die van geboorte af aan straatlegaal is.

Ten opzichte van andere MC12 Corsa’s heeft de Edo MC12 VC een ander uitlaatsysteem met 4 in plaats van 2 pijpen, aangepaste brandstoftoevoer te herkennen aan de ander tankdop, knipperlichtverlichting, andere velgen met straatbanden en een aantal onderhuidse aanpassingen om het rijden op straat wat aangenamer te maken.

De 6.0-liter V12-motor levert nog steeds 755 pk en klinkt als een prachtige symfonie, al kan de bestuurder via kleppen in de uitlaat het geluid wat dempen. Dat deed hij bij Cars & Coffee gelukkig niet!

Video: Maserati MC12 Corsa gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Prius-Hellcat-verslaat-Dodge-Demon-op-de-dragstrip

Prius Hellcat vs Dodge Demon op de dragstrip

Noodlanding op snelweg

Dashcam filmt hoe piloot noodlanding maakt op snelweg