in

Een bezoek aan het Porsche Museum

Zelfs als je geen enorme Porsche fan bent is het Porsche Museum in Stuttgart de moeite waard om te bezoeken. In 2009 opende het nieuwe gebouw haar deuren voor de bezoekers, 5600 vierkante meter en meer dan 80 Porsches staan er tentoongesteld. In totaal rouleert Porsche met 150 auto’s waarvan 90% in rijdende conditie wordt gehouden. Mocht je er nog niet geweest zijn dan kun je middels deze video een indruk krijgen van al het moois dat er staat.

Het Japanse autoblad Motörhead bracht namelijk een bezoek aan het museum en maakte onderstaande video. We krijgen een aantal opmerkelijke Porsches te zien, waaronder de oorspronkelijke 356, het Type 754 dat een concept was voor de eerste 911 en de legendarische 917. In het museum is duidelijk te zien dat de racerij is verweven in het DNA van Porsche en dat maakt het museum nou juist zo aantrekkelijk. Al die legendarische Le Mans winnaars, Can-Am auto’s en 911 RSR’s, dat is wat je wilt zien in een museum. Wie van jullie heeft het Porsche museum al bezocht en wat was je favoriete Porsche?

Video: Een bezoek aan het Porsche Museum

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jon Olsson’s Lamborghini Gallardo

Jon Olsson’s Lamborghini Gallardo in de sneeuw

BMW M135i vs Subaru WRX STi

BMW M135i vs Subaru WRX STi