in

Een brute Chevrolet Monza in Monza

Deze Chevy Monza was in Monza, voor de 2020 editie van Monza Historic. De auto in deze video is gebouwd door Gilles Ceron van Vintage Garage en is een replica van de Chevrolet Monza DeKon IMSA die deelnam aan de 24 uur van Le Mans in 1976.

Het chassis is afkomstig van een roestige Chevrolet Monza uit 1975, die door Gilles en zijn team is opgeknapt en aangepast om te voldoen aan de FIA- en FFSA-eisen. Om de woeste carrosserie van de originele IMSA-machine na te bootsen werden fiberglass- en plaatstaal panelen gebruikt.

Voorin hangt een Chevrolet 5,7-liter V8-motor die wat onderdelen heeft van Hendrick Motorsports waardoor er 600 pk aan het rechterpedaal hangt. Zoals dat vroeger ging is deze brullende achtcilinder gekoppeld aan een handmatige vijfbak, waardoor Gilles zelf moet rev matchen. Bij 9.000 tpm!

De video bevat beelden van buitenaf en vanuit de cabine van de Monza. Gilles begint rustig aan, maar vanaf 5:20 breekt de hel los. Heerlijk!

Video: Een Chevrolet Monza in Monza

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi 100 Quattro vs Mercedes AMG GT63s & Nissan GT-R

Audi 100 Quattro vs Mercedes-AMG GT63 S & Nissan GT-R

Zie hoe een Opel Omega met 208 kmh op een bus klapt

Zie hoe een Opel Omega met 208 km/h op een bus klapt