in

Een dragstrip met een bocht erin moet wel slecht aflopen

Dit is waarschijnlijk de WTF van de dag. In Brazilië schijnt een dragstrip te liggen met op het einde een bocht, handig als je met dik 200 kilometer per uur vol in de remmen moet..

Officieel is het circuit “multifunctioneel”, het wordt gebruikt voor driften, karten, autoracen en dragracen maar als je het ons vraagt is het niet echt geschikt voor die laatste tak van sport. Een recht stuk om te dragracen is prima maar dan moet er na de finishlijn wel nog een recht stuk volgen om tot veilig tot stilstand te komen, dragsters zijn namelijk niet echt goed in het nemen van bochten.

In onderstaande video zien we hoe een opgevoerde Volkswagen Kever na de finishlijn vol in de ankers moet om de bocht te halen, dit resulteert in blokkerende achterwielen en uiteindelijk een harde crash. De bestuurder is gelukkig ongedeerd dankzij de veiligheidsuitrusting.

Video: Volkswagen Kever Crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagen verliest Tank van oplegger

Vrachtwagen verliest Tank van oplegger

Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track

Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track