in

Een rondje Le Mans in 1956

Mike Hawthorne en Ivor Bueb wonnen de 24 Uren van Le Mans in 1955 met een Jaguar D-Type. Het jaar daarop plaatse een Britse omroep een aantal camera’s op Hawthorne’s auto, men hing een microfoon aan zijn raceoverall en Mike vertelde vervolgens alle ins en outs over een rondje op het Circuit de la Sarthe.

Dit was een tijd waarin de auto’s en de crew klaargestoomd werden voor de race terwijl de wegen nog voor het publiek toegankelijk waren. Tijdens Hawthorne’s rondje moet hij diverse fietsers en auto’s vermijden, hij doet het daarom rustig aan op Mulsanne Straight waar normaal gesproken snelheden gehaald worden ver boven de 250 kilometer per uur. We zien dat het nieuwe complex op het rechte stuk nog in aanbouw is na het massale ongeval in 1955.

De baan van Le Mans is tegenwoordig in grote lijnen nog hetzelfde maar de veiligheid is sterk verbeterd, rij snel een rondje met Mike mee en zie de verschillen.

Video: Rondje Le Mans in 1956

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Race-instructeur krijgt de stuipen op het lijf

Race-instructeur krijgt de stuipen op het lijf

Petrolicious - Fiat 500D

Petrolicious – Fiat 500D